Kdo jsme

Dva kamarádi, zakladatelé Němého Medvěda Petr Němec a Martin Medek jsou živým důkazem toho, že k provozování kvalitního podniku není vždy potřeba hluboké gastronomické vzdělání, ale především vize, houže­vnatost, pevné přesvědčení a vytrvalost jít si za svým snem

Myšlenka Němého Medvěda a všech jeho provozů stojí na třech základních pilířích: starat se co nejlépe a nejpoctivěji o své hosty, zakládat si na těch nejkvalitnějších surovinách a chovat se férově ke svým zaměstnancům.

Jak se odvíjel medvědí příběh?

2012

V roce 2012 si tito dva přátelé otevřeli restauraci Němý Medvěd v centru Mělníka, která nabízí hostům možnost ochutnat řemeslná piva z blízkých i vzdálenějších minipivovarů. Koncept se postupně vyvíjel a první změnou byl příklon od tradičních českých pivních pochutin k burgerům, které jsou dnes ,nejen na Mělníku, vyhlášené. Restaurace se každoročně stává místem setkávání nejen u dobrého jídla a pití, ale také během široké škály kulturních akcí.

Do beer baru

2015

Zaměření na vlastní pivo bylo později jasnou volbou a v roce 2015 tedy následovalo založení vlastního „garážového“ minipivovaru, který po více než 50 letech vrátil tradici vaření piva do města Mělníka. Pivovar se specializuje na tradiční česká spodně kvašená piva, jejichž přednosti stojí na používání lokálních surovin – tvrdé mělnické vody a mšenského sladu.

Do pivovaru

2020

Dalším zlomovým krokem je v červnu roku 2020 otevření tradičního českého hostince s jediným tankovým plzeňským pivem na Mělníku – Dobrého Kance. Tento hostinec, nacházející se v samotném centru města Mělníka na bývalém prasečím trhu - tzv. „prasečáku“, nabízí i ubytování v několika pokojích a apart­mánech. Kromě toho nejlepšího tankového piva, u kterého jsou kladeny nejvyšší nároky na jeho ošetření a kvalitu, nabízí i širokou nabídku mělnických vín, výběrových českých ovocných pálenek a špičkovou kuchyni!

Do hostince

2022

V roce 2022 otevře své dveře zatím nejodvážnější medvědí projekt – Brloh. Jeho budováním strávili Petr s Martinem několik let. Vytvořili jedinečnou kombinaci pivovarské pivnice, tradiční americké barbecue kantýny, prémiového koktejlového baru a multifunkčního sálu nedaleko od centra města. Navíc se do stejné budovy přestěhoval pivovar, kterému jeho “garážové” prostory již dlouho kapacitně nestačily. Dnes se tedy v části Mělníka, která nese název “Pivovar”, opět skutečně vaří pivo, a to za využití té nejmodernější pivovarské technologie.

Co tedy mohou návštěvníci Brlohu zažít? Vychutnat si masa připravovaná v originální americké udírně a k nim perfektně ladící pivo, které je do píp vedeno přímo z pivovarských tanků. Nechat si namíchat koktejl od Tomáše Nyáriho, nejlepšího českého barmana za rok 2019, a jeho týmu.  A nebo uspořádat svatbu, konferencí, firemní večírek nebo jakoukoliv jinou akci v multifunkčním sále. To vše spojuje dechberoucí industriální atmosféra mlýna z třicátých let minulého století. Brloh je zkrátka místo, do kterého musí najít cestu každý, kdo to s návštěvou Mělníka myslí vážně!

Do Brlohu

2022

Tím ale Němý Medvěd rozhodně nekončí. Spojením know how všech našich provozů s firmou Dion’s catering, která na Mělníku působí již od roku 2015, na světlo světa přichází Němý Medvěd Catering. Ten pro svoje klienty rád uspořádá akci v jakémkoliv z našich podniků, nebo zajistí prvotřídní jídlo a pití na akci kdekoliv jinde. Proto jestli se chystáte pořádat cokoliv od rodinné oslavy, přes firemní večírek až po svatbu, neváhejte se na nás obrátit. Postaráme se o všechno za vás.

Do cateringu

    ?    

A CO BUDE DÁL? KDO VÍ … ALE VĚŘTE, ŽE MEDVĚDI NIKDY NESPÍ.

CHCETE U NÁS DĚLAT?

Jsme parta mladých nadšených lidí, které jejich práce baví.
Spíš než tvoje zkušenosti nás zajímá, jestli k nám zapadneš. Všechno ostatní tě totiž naučíme.

Volné pozice

Naše další podniky

Zavolejte nám

Ve většině případů bereme telefony až po 11 hodině.

Zavřít