JAK SE NĚMÝ MEDVĚD
DOSTAL K BBQ

Tradiční americké barbecue je fenomén, který se objevuje na české gastronomické scéně zatím naprosto výjimečně. A to i přesto, že tato tradiční příprava masa, kterou ovládá každá texaská rodina, vychází částečně i z umu českých imigrantů, kteří přicházeli na jih Spojených státu převážně v 19. století. Jedinečná kombinace pomalého pečení masa za přítomnosti kouře z řádně vysušených dřevěných polen dává za výsledek neuvěřitelnou šťavnatost, vůni a chuť všem možným druhům mas, na které si lze jen vzpomenout. 

Tato originální příprava masa nás zaujala natolik, že jsme se vydali přímo za zdrojem, tedy do Spojených států amerických, kde jsme po návštěvě mnoha barbecue restaurací usoudili, že tradiční barbecue je něco, co musíme dopřát i českému strávníkovi! A s čím tuto pochoutku zkombinovat lépe, než s českým pivem a panákem poctivého amerického bourbonu? Tak se roztočila kola příprav ojedinělého konceptu spojení pivovarské pivnice s tradiční americkou barbecue restaurací a prémiovým barem. A vznikl Brloh! 

Fotka
Fotka
Fotka
Fotka
Fotka
Fotka

TECHNOLOGIE PŘÍPRAVY MASA

Naše masa připravujeme v originální udírně od firmy Southern Pride, kterou jsme si nechali na zakázku vyrobit a poslat lodí přes oceán až z amerického Tennessee. Teploty uzení masa se při tradičním americkém barbecue pohybují výrazně výše, než při českém uzení a masa jsou proto více šťavnatá. Spíše než o „uzení“ tedy raději mluvíme o „pečení v kouři“. To prostě musíte ochutnat!

Naše menu...

KONCEPT RESTAURACE

Naše restaurace je částečně samoobslužná – protože nejlépe si stejně vyberete vy a vaše smysly! Nechte si naložit na tác masa a přílohy dle vlastního výběru, posaďte se ke stolu a vychutnávejte ideálně s partou přátel. Piva a další nápoje vám přineseme, aby vás náhodou nepřepadla žízeň! 

Fotka
Fotka
Fotka

Lidi od smokeru a pípy

Náš tým spojuje záliba ve vůni uzeného masa a lahodné chuti dobře vychlazeného piva. O obojí s láskou pečují a dělají všechno pro to, aby našim hostům chutnalo, cítili se v Brlohu skvěle a rádi se k nám vraceli. 

foto cloveka

Daniel Pilský – šéfkuchař

Dan je v naší medvědí rodině již 4 roky. Začínal u Němého Medvěda jako grillmaster, ale při otvírání Brlohu se společně s námi nadchl pro americké barbecue a měl jasno, kam chce dál. Od grilu se tedy přesunul ke smokeru a má teď na starosti kompletní provoz kuchyně v Brlohu. Kromě toho, že ho čas od času potkáte na výdejním okně, tak dává dohromady receptury našeho jídla a pomáhá s přípravami pro Němý Medvěd Catering.

foto cloveka

Václav „Květák“ Kopecký – provozní manažer

Vašek, kterého u nás všichni znají pod přezdívkou „Květák,“ je provozním manažerem našeho Barbecue. Po osmi letech v leteckém inženýrství se nadchl pro pivo a vyměnil tak letadla za ležácké tanky. Po několika domovarnických várkách a první zkušenosti v pivovaru Lobeč se přesunul do pivovaru Němý Medvěd, ve kterém do teď občas pomáhá našemu sládkovi Ondrovi. Táhlo ho to ale za výčep, a proto ho dnes nejčastěji potkáte právě u našich kohoutů, ze kterých vám rád načepuje jediné mělnické pivo (a pokud budete chtít, tak o něm i rozsáhle poreferuje).

Zavolejte nám

Na telefonu nás zastihnete po 11:00

Zavřít